O nama

Section Header O nama

Dom kulture Nova Gradiška

Dom kulture Nova Gradiška ustanova je koja s ponosom gleda na svoju bogatu povijest, pružajući neprocjenjiv doprinos kulturi i obrazovanju od 1963. godine kada je utemeljen kao Centar za kulturu i obrazovanje odraslih. Godine 1968. Centar je preimenovan u Narodno sveučilište „Matija Antun Reljković“, od 1997. djeluje kao Pučko otvoreno učilište „Matija Antun Relković“, a 2023. mijenja ime u Dom kulture Nova Gradiška.

Svoju misiju obavljamo kao javna služba, stavljajući kulturu u središte. Pružamo širok spektar programa, potičući kontinuirani kulturni razvoj stanovnika svih uzrasta. Kroz konstantno osluškivanje potreba zajednice i fleksibilno prilagođavanje programa, u suradnji s različitim organizacijama, institucijama i pojedincima, Dom kulture zadržava relevantnost i pristupačnost. Važna uloga Doma kulture očituje se u poticanju dijaloga, suradnje, razumijevanja i međusobnog poštovanja kroz različite kulturne izraze.

Kroz naše djelovanje organiziramo koncerte, kazališne predstave, projekcije filmova, izložbe, radionice, brojne kulturne manifestacije, predavanja i ostalo. Nositelj smo kulturnih i edukativnih sadržaja koji su od vitalnog značaja ne samo za građane Nove Gradiške i Brodsko-posavske županije, nego i šire.

Potičući dijalog i razumijevanje unutar zajednice u Domu kulture se stvara dinamično okruženje s kulturom u centru. Uz poštovanje tradicije i doprinosa razvoju kulturnog identiteta zajednice, uvažavamo suvremene potrebe, neprestano prilagođavajući ponudu, zalažući se za sadržaje koji obogaćuju društveni život. Kroz desetljeća rasta i razvoja, Dom kulture ostaje posvećen poboljšanju kvalitete života, osiguravajući vitalnost i dostupnost kulturnih programa svima.