OLYMPIA – PREDSTAVA ZA DJECU – NEDJELJA, 18. 8. U 17:00

OLYMPIA – PREDSTAVA ZA DJECU

NEDJELJA, 18. 8. U 17:00

GRADSKI PARK

 

KULTURNO UMJETNIČKI KUTAK (KUK) 2024.

Dragi posjetitelji!

U nedjelju, 18. 8. 2024. u 17:00 sati u novogradiškom Gradskom parku održava se predstava za djecu “OLYMPIA”. U slučaju kiše predstava će se održati u Domu kulture.

Predstava za djecu “Olympia” posvećena je  sportovima u duhu netom završenih Olimpijskih igara. Duhovita, ali i poučna, predstava otvara razna pitanja za komentare s djecom – od sportova na Olimpijadi, samom duhu sporta, plemenitosti, strpljenju i još mnogo toga, a sve uz smijeh, veselje i interakciju kroz predstavu.

Marijana Matoković stvorila je novi klaunovski solo (nakon predstave U mojim snovima koja je oduševila brojne mališane širom Hrvatske). Ova predstava je prava poslastica za sve uzraste, spajajući klaunovsku zabavu s elementima glume. Kroz komičnih 40-ak minuta, otkrit ćemo kako sportski duh može oblikovati svakodnevni život jedne kućanice. Atletsko čišćenje stana, košarkaško pospremanje rublja, pa čak i boksanje s komarcima, samo su neke od prepreka s kojima se naša izvođačica susreće. Kao što kažu, sve ono što je ljudski, postaje klaunovsko! A kad se tome dodaju strast i emocije koje nosi sportski duh, smijeh je zagarantiran!

O KLAUNESI MARIJANI MATOKOVIĆ:

Neki će ju prepoznati sa kazališnih dasaka gdje je igrala u brojnim predstavama za djecu i odrasle diljem Hrvatske, a neki njezine tekstove i adaptacije poznatih bajki poput Alise u zemlji čudesa, Snježne Kraljice, Ivice i Marice, Kraljevne na zrnu graška, Tonka će sutra te nekolicinu autorskih tekstova poput Idi pa vidi Didi, Zuboland, Šašavci…koje je ujedno i režirala.

Surađivala je s brojnim kazalištima (Gradsko kazalište Požega, Teatar Tirena, Gradsko kazalište Žar ptica, Kristalna kocka Vedrine Sisak, Teatar Naranča, Teatar Mjesec, Gradsko kazalište Virovitica, Gradsko kazalište Joza Ivakić u Vinkovcima, Kazalište Prijatelj, UO Tragači…) kao glumica, redateljica, dramaturginja, pedagoginja i ljubiteljica kazališta. Oko 50-ak naslova u posljednjih 8 godina.

U posljednjih nekoliko godina svoj kazališni rad i iskustvo usmjerava na kombiniranje sa cirkuskom umjetnošću te surađuje sa cirkuskim kompanijama u Hrvatskoj, ali se dodatno educira u području klauniranja i fizičkog teatra u Barceloni u sklopu Nouveu Clown Institute i Australiji (Brisbane) te postaje ISAAC suradnica Ire Seidensteina, u Beču u sklopu Red Noses International School of Humor. Možete ju sresti na hodnicima bolnica kao doktoricu Tenisu gdje radi u sklopu Crvenih nosova – klaundoktora.

Profesionalno klaunira i unutar AIDA cruise Entertainment gdje osim izvođenja brojnih predstava kreira i samostalne točke komedije i neverbalnog teatra. Također je i supervizorica za poziciju Interactive Performer gdje surađuje s izvođačima iz čitavog svijeta.

Od 2023. radi i kao vanjska suradnica na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku na odsjeku Neverbalni teatar za područje Suvremenog cirkusa i Klauniranja.

Trenutno razvija nekoliko projekata koji će igrati u Hrvatskoj i inozemstvu.

Veselimo se Vašem dolasku!

 

ORGANIZATOR:

Dom kulture Nova Gradiška

Manifestacija: Kulturno umjetnički kutak (KUK) 2024.

 

Predstava za djecu će se održati u Gradskom parku, a u slučaju kiše u Domu kulture.