Hrvatske vile i vještice (Kazalište “Prijatelj”) , predstava za djecu (5+) – Subota, 20. 3. u 16, 30

 Hrvatske vile i vještice (Kazalište “Prijatelj”)

Subota, 20. 3. u 16, 30

Ulaz besplatan!

 Gostovanje ostvarujemo uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Nova Gradiška.

Predstava Hrvatske vile i vještice je šaljivo „znanstveno“ predavanje obogaćeno uprizorenjima hrvatskih usmenih narodnih priča i legendi u kojima se pojavljuju ti, svakako najpopularniji, ženski likovi mitova i bajki. Djeca će u ovoj predstavi na zabavan i duhovit način saznati neke činjenice o njihovom izgledu, karakteru, i sklonostima.  Premda su vještice i vile na prvi pogled i u većini priča  izgledom i karakterom posve suprotstavljene, u ovoj predstavi ćemo saznati da i jedne i druge mogu pomagati ali i naškoditi ljudima. Zato je pametno biti u dobrim odnosima s njima.  Moramo poštovati i čuvati priče o njima jer ih je sve manje, a svijet bez vila i vještica bio bi jako dosadno i ružno mjesto. Ideje za dramatizaciju preuzete su iz narodnih priča koje su sakupili Jozo Vrkić, Vid Balog, Darinka Hanžek, Josip Kekez, Joža Skoka i drugi.

Predstava je namijenjena djeci  od 5 do 12 godina.

Dramatizacija i režija: Hrvoje Zalar

Scenski pokret: Maja Đurinović

Glumci: Anja Đurinović, Vini Jurčić i Hrvoje Zalar

Oblikovanje tona: Dražen Slopšek

*Predstavom obilježavamo Međunarodni dan kazališta za djecu i mlade.

Ulaz je besplatan, broj mjesta ograničen pa vas molimo da mjesta rezervirate mailom na adresu tajnistvo@domkulture-ng.hr ili pozivom na broj 095 30 40 512.

U dvoranu će moći ući samo posjetitelji s prethodno rezerviranim mjestima, hvala na razumijevanju.

 

*NAPOMENA: NAJLJEPŠE MOLIMO SVE POSJETITELJE DA SE ZBOG SVOJE I OPĆE SIGURNOSTI PRIDRŽAVAJU PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.