BIT ĆE SVE U REDU – KAZALIŠNA PREDSTAVA – SRIJEDA, 1. 2. U 20:00 – PRETPREMIJERA

PRETPREMIJERA NOVE PREDSTAVE MIRE GAVRANA U NOVOGRADIŠKOM DOMU KULTURE

 

BIT ĆE SVE U REDU – TEATAR GAVRAN

SRIJEDA, 1. 2. U 20:00

DOM KULTURE

CIJENA ULAZNICE 10 EUR (75, 35 KN)

*Povlaštena cijena za učenike, studente i umirovljenike 7 EUR (52, 74 KN)

 

S veseljem najavljujemo kazališnu predstavu Teatra Gavran „Bit će sve u redu“ koja će se održati u srijedu, 1. veljače 2023. godine s početkom u 20:00 sati, u Domu kulture. Izuzetna nam je čast da će pretpremijernu izvedbu nove predstave najizvođenijeg suvremenog hrvatskog dramatičara Mire Gavrana prva pogledati novogradiška publika.

Veselimo se vašem dolasku!

U svojoj dvadeset i prvoj godini postojanja Teatar Gavran priprema istinsku kazališnu poslasticu koja će mnoge iznenaditi. Riječ je o monokomediji „Bit će sve u redu“ u kojoj se ispituju krajnje granice glumačkih mogućnosti. U nevjerojatnom broju brzih preobrazbi glumac Sven Jakir interpretira čak osam različitih likova. Glavni je junak ove priče glumac i ravnatelj vlastitog putujućeg teatra koji se proslavio komedijom „Nesretna udavača“, ali koga zbog despotske naravi napuštaju jedan po jedan od njegovih glumaca i glumica pa na koncu sam mora izvesti najavljenu cjelovečernju predstavu u kojoj sve pršti od dinamike i humora. Kritičar Jasen Boko ovaj je Gavranov tekst nazvao „prvom hrvatskom postmodernom dramom“. Spajajući humor s parodijom erotičnosti koju je afirmirao Boccacciov „Dekameron“ dobivamo lepršavu predstavu atraktivnu svim generacijama.

Režiju potpisuje naš najuspješniji redatelj monodrama Boris Kovačević koji se proslavio režijom „Münchausena“ u interpretaciji Vilija Matule te „Ja, tata“ u interpretaciji Rakana Rushaidata.

Glumi: Sven Jakir

Redatelj: Boris Kovačević

 

Ulaznice možete rezervirati putem e-mail adrese: domkulturenovagradiska@gmail.com ili na tel. 035/331-010.