DAN KINE U POUMAR, 3. 10. OD 9,00 DO 15,00 SATI

U suradnji s Konfucijevim institutom Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak 3. 10. održat ćemo Dan Kine u POUMAR s ciljem približavanja ove bogate kulture svim polaznicima programa u sklopu manifestacije.

 

Dan Kine u POUMAR Nova Gradiška 2019.

  1. 10. 2019. od 9,00 do 15,00 sati

 

Predviđeni program:

 

Radionica kaligrafije

Kinesko pismo njeguje vrlo dugu tradiciju i umijeće pisanja kineskih znakova već  dugo se smatra umjetnošću. To drevno umijeće naziva se kineskom kaligrafijom. Polaznici će imati priliku upoznati zakonitosti kineskog pisma, naučiti pravilno držanje kista za kaligrafiju, usvojiti pravilno držanje tijela i ruke prilikom pisanja te naučiti pisati osnovne poteze od kojih su sastavljeni kineski znakovi.

Preporučena dob: od 1. razreda OŠ

Likovne radionice

Kineske likovne radionice su najbolji način za otpuštanje kreativnog duha. Polaznici će izrađivati elemente kineske kulture (zmajevi na sto načina, lampioni, pande,…) uz pokoju priču o staroj Kini.

Preporučena dob: od 1. razreda OŠ

Weiqi

Weiqi ili Go jedna je od najstarijih strateških igara na svijetu. Za vrijeme trajanja radionice, djeca će naučiti pravila i trikove ove društvene igre koja je nastala u Kini prije otprilike 4000 godina. Prema predaji, osmislio ju je kineski car Yao u želji da poduči svog sina strateškom razmišljanju…

Preporučena dob: od 1. razreda OŠ

 

Radionice će se održati  pod stručnim vodstvom Zvonka Bednjaneca, certificiranog edukatora Europske go federacije, Qu Kaixin, profesorice kineskog jezika koja je u rujnu došla u Hrvatsku  te profesorice Wang Yingjie.

Sudjelovanje na svim radionicama je besplatno.

Molimo zainteresirane da se jave čim prije, kako bismo mogli dogovoriti optimalno vrijeme održavanja radionice i osigurali predavače/voditelje radionica.

 

Za dodatne informacije slobodno se javite na 091 361 05 00.