DUO ZALOVIĆ – ZOKIĆ – koncert – UTORAK, 3. 10. U 19:30 – DOM KULTURE – ULAZ JE SLOBODAN

DUO ZALOVIĆ – ZOKIĆ

UTORAK, 3. 10. U 19:30

DOM KULTURE – ULAZ JE SLOBODAN

 

Poštovani obožavatelji umjetnosti,

pozivamo vas na izuzetan koncert klasične glazbe u izvedbi vrhunskih glazbenika, Elizabeta Zalović, klavir i Marin Zokić, truba koji će nam se predstaviti nastupom u Domu kulture, 3. listopada s početkom u 19:30 sati.

Ulaz je slobodan.

Veselimo se zajedničkom susretu!

 

Elizabeta Zalović diplomirala je teoriju glazbe na odsjeku za kompoziciju i glazbenu teoriju te orgulje u klasi red. prof. Ljerke Očić na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. 2006. godine završila je umjetničko usavršavanje iz orgulja u klasi red. prof. Marija Penzara. Kao orguljašica održala je niz recitala i nastupa na festivalima u zemlji i inozemstvu, od kojih su najznačajniji: Muzički biennale ZagrebDubrovačke ljetne igreDani hrvatske glazbeMeđunarodna glazbena tribina u Puli, međunarodni festival Trieste prima (Italija), ciklus Lisinski subotomGlazbene večeri mira (BiH), ciklus Svjetski orguljaši u katedrali Bezgrešnog Začeća BDM u Moskvi (Rusija).

Praizvela je brojna djela za orgulje hrvatskih skladatelja. Nastupala je kao članica Zagrebačkoga komornog orkestra, surađivala sa Zagrebačkim kvartetom te brojinim vodećim solistima i renomiranim umjetnicima. Redovito koncertira u međunarodnom ciklusu Zvuci orgulja zagrebačke katedrale i međunarodnom festivalu Orgulje Heferer.

Suosnivačica je i voditeljica Međunarodne orguljaške škole za orguljaše te studente orgulja u Zadru, sudionica Međunarodne ljetne orguljaške akadmeije u Puli (2020.). Voditeljica je stručnih seminara, kao i radionica za studente Muzičke akademije u Zagrebu i Ljubljani, voditeljica je umjetničko-istraživačkog projekta Sveučilišta u Zagrebu Istraživanje, uređivanje i objavljivanje orguljaškog opusa akademika Anđelka Klobučara.

Članica je orguljaškog dua Quattro obbligato (M. Kudrna – E. Zalović). 2008. godine izašao je prvi nosač zvuka Quattro obbligato glazba za orgulje četveroručno, nominiran za dvije diskografske nagrade Porin. Kao član dua koncertirala je u zemlji i inozemstvu: Međunarodni  orguljaški festival Soči – Rusija, Međunarodni orguljaški festival Lavamünd – Austrija, Đakovački vezovi – đakovačka katedrala, koncertno gostovanje u Mostaru i Sarajevu povodom proslave 800. obljetnice Franjevačkog reda u organizaciji hrvatskog kulturnog društva „Napredak“, Sudamja – koncert u prvostolnici sv. Dujma, Međunarodna orguljaška škola za crkvene glazbenike u Zadru – koncert u zadarskoj katedrali, Mednarodni letni orgelski ciklus u Celju, Orguljaške večeri – požeška katedrala, koncert povodom Svjetskog dana glazbe – Ljubljana, franjevačka crkva i koncertno gostovanje u Trstu u organizaciji Ministarstva vanjskih i europskih poslova i dr.

Predavala je teoretske glazbene predmete na Glazbenoj školi Pavla Markovca u Zagrebu. Od 2010. godine docentica je, a od 2019. godine izvanredna profesorica na Institutu za crkvenu glazbu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje predaje kolegije Orgulje I-IVOrgulje – dodatni sat I-IV i Komornu glazbu I-II.

 

Marin Zokić, solo trubač Zagrebačke filharmonije, rođen je u Splitu, gdje je završio osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u klasi prof. Ante Puharića. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu prof. Stanka Selaka. Usavršavao se na Međunarodnoj trubačkoj akademiji u Bremenu kod istaknutih solista, orkestralnih umjetnika i pedagoga. Tijekom studija u Bremenu aktivno je sudjelovao u projektima Bremenske filharmonije i opere. Do sada je solistički nastupao uz mnogobrojne hrvatske orkestre: Zagrebačku filharmoniju, Hrvatski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar, Orkestar Hrvatske ratne mornarice Split, Zadarski komorni orkestar. Bio je solo trubač orkestra Hrvatske vojske, te solo trubač Simfonijskog orkestra HRT-a. Od 1998. godine prvi je trubač Zagrebačke filharmonije. Uz niz solističkih nastupa njeguje i komorno muziciranje. Bavi se i pedagoškim radom; izvanredni je profesor na Muzičkoj akademiji Zagreb. Redovito održava ljetnu školu trube na otoku Braču u Hrvatskoj. Član je žirija hrvatskih i inozemnih natjecanja.

 

Program:

  1. B. Martini (1706. -1784.): Largo i Toccata

 

  1. Zipoli (1688. – 1726.): All´ Elevazione br. 2

                                                            Partita

 

  1. Albinoni (1671. – 1751.):             Koncert za trubu i orgulje u D – duru

                                                                                    Grave

                                                                                    Allegro

                                                                                    Adagio

                                                                                    Allegro

 

  1. Pasquini (1637. – 1710.): Patrire diverse di follia

 

  1. Hovhaness (1911. – 2000.): Prayer of Saint Gregory

 

Franjevački samostan u Klanjcu:         4 Sonate nepoznatog autora iz 18. stoljeća

                                                                        Allegro

                                                                        Adagio

                                                                        Adagio

                                                                        Vivace

 

  1. Clarke (1674. – 1707.): Suita za trubu i orgulje in D

                                                                                    Prelude
                                                                                    Minuet
                                                                                    Rondeau
                                                                                    Serenade
                                                                                    Ecossaise
                                                                                    Gigue  

 

Koncert se održava u organizaciji Doma kultura Nova Gradiška i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH i Grada Nova Gradiška.