# GENERACIJA, srijeda, 20. 3., izvedbe u 10, 30 i u 12,00 sati

#GENERACIJA

SRIJEDA, 20. 3., IZVEDBE U 10, 30 I U 12,00 SATI

DOM KULTURE

Predstava #generacija Teatra Tirena bavi se utjecajem tehnologije na odrastanje te kvalitetu i način života. Nove generacije gotovo od rođenja imaju pristup internetu i virtualnom svijetu – normalno je voditi svojevrsan paralelni život na društvenim mrežama.

#generacija promatra stvarnost u kojoj je ljudska interakcija uživo sve rjeđa. Kroz priču pratimo Iskru, djevojku koja većinu vremena provodi online. Postavlja se pitanje kako svijet bezbrojnih opcija u kojem smo sve manje u dodiru sa fizičkom stvarnošću utječe na pojedinca i kako se u tom svijetu nositi s emocijama.

Predstavom #generacija Teatar Tirena nastavlja niz predstava o tinejdžerskim problemima koje su posebno osmišljene da potaknu mlade ljude na promišljanje i artikuliranje problema te da zajedno s njima traže odgovore na životna pitanja. Na taj način Tirena nastavlja svoje društveno odgovorno djelovanje – progovarajući kazališnim jezikom o aktualnim problemima iz života publike kojoj se obraća.

Iz kritika:

“Duhovitim tekstom, dinamičnom režijom i šarmantnom igrom, predstava “#generacija” možda (ipak) barem kod nekog od svojih mladih gledatelja potakne izbor prema stvarnosti na štetu virtualnosti”– Olga Vujović, Kritikaz

“Predstava se mladenački i ležerno, ali s iskrenošću i realnošću suočava sa suvremenim životnim izazovima novih generacija tinejdžera. Govoreći njihovim jezikom i baveći se njihovim interesima, razlaže probleme s kojima se susreću.”– Maja Ležaić, kazaliste.hr

Ulaz na predstavu je besplatan, ali je potrebna ranija rezervacija.

Predstavu smo ugostili u sklopu projekta Vatromet kulture, a gostovanje je ostvareno uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Nova Gradiška.

 

Režija: Tina Hofman

Tekst i dramaturgija: Nina Horvat

Igraju: Nikolina Ljuboja i Ivan Bošnjak

Oblikovanje zvuka: Darko Horvat

Kostimografija: Lucija Prstec Smolčec

Oblikovanje svjetla: Domagoj Klasić

Dizajn: Karlo Pocrnić

 

Uzrast: 5. – 8. razredi osnovne te 1. i 2. razredi srednje škole

Trajanje: 55 minuta