JA, DANIEL BLAKE – UTORAK, 3. 8. U 19, 30 – DOM KULTURE – ULAZ BESPLATAN!

JA, DANIEL BLAKE

UTORAK, 3. 8. U 19, 30

DOM KULTURE

ULAZ BESPLATAN!

IZVORNO IME: I, Daniel Blake

REDATELJ: Ken Loach

ŽANR: drama

ULOGE: Dave Johns, Hayley Squires, Briana Shann

TRAJANJE FILMA: 100 min

DRŽAVA: Velika Britanija, Francuska, Belgija 

*NAPOMENA: NAJLJEPŠE MOLIMO SVE POSJETITELJE DA SE ZBOG SVOJE I OPĆE SIGURNOSTI PRIDRŽAVAJU PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.

 

SADRŽAJ FILMA:

Daniel Blake ima 59 godina i većinu svog poštenog života proveo je u Newcastleu radeći kao stolar. Nakon što doživi srčani udar i umalo padne sa skele, prvi put u životu treba pomoć države. „Čekajući Godota“ u jednom birokratskom uredu, upoznaje samohranu majku Katie i njezino dvoje djece Daisy i Dylana, koje je spasio od urlajućeg zaštitara koji ih je, jer su samo nekoliko minuta zakasnili na termin, nasilno želio izbaciti. Daniel i Katiena mala obitelj će se sprijateljiti, pomagati si da prežive, ali će se naći uhvaćeni u bodljikavoj žici birokracije koja odobrava socijalnu pomoć u Velikoj Britaniji. Nakon Danielovog ekscesa na ulici u znak bunta prema tretiranju građana, njegovi ga sugrađani javno slave, a potom dolazi do preokreta… 

*Projekciju ostvarujemo uz potporu Grada Nova Gradiška, Turističke zajednice Grada Nova Gradiška, Ministarstva kulture i medija RH i HAVC-a.