JEANNE DU BARRY – UTORAK, 5. 12. U 16:30

JEANNE DU BARRY

UTORAK, 5. 12. U 16:30

 

IZVORNO IME: Jeanne du Barry

REŽIJA: Maiwenn

ULOGE: Maiween, Johnny Depp, Benjamin Lavernhe, Pierre Richard, Melvil Poupaud

ŽANR: drama, biografski, povijesni

TRAJANJE FILMA: 113 min  

GODINA: 2023.

DRŽAVA: BEL, FRA, GBR

CIJENA ULAZNICE: 4, 00 EUR (30, 14 KN)

DOBNA PREPORUKA: 15

 

SADRŽAJ FILMA:

Film koji je svečano otvorio ovogodišnji festival u Cannesu i kojeg je do danas samo u francuskim kinima pogledalo gotovo 800.000 ljudi!

Jeanne Vaubernier, djevojka iz radničke klase odlučna da se uspinje na društvenoj ljestvici, koristi sav svoj šarm kako bi pobjegla iz siromaštva. Njezin ljubavnik, grof du Barry, nakon što se obogatio zahvaljujući njezinim ljubavnim spletkama, želi je predstaviti kralju pa uz pomoć utjecajnog vojvode de Richelieua osmisli njihovo upoznavanje. No njihov prvi susret nadmaši sva njegova prvotna očekivanja, jer za kralja Luja XV. i Jeanne to će biti ljubav na prvi pogled. S kurtizanom, kralj će iznova otkriti glad za životom, i to toliko da više ne može zamisliti svoj život bez nje pa je odlučuje imenovati službenom miljenicom. A rezultat svega je, naravno, skandal. Jer baš nitko drugi ne želi djevojku s ulice na dvoru. 

 

Ulaznice možete rezervirati putem e-maila: domkulturenovagradiska@gmail.com, na br. telefona: 035/637-799, kupiti u tajništvu Doma kulture danom od 7,00 do 15,00 i na blagajni, sat vremena prije projekcije.

 

*Zadržavamo pravo izmjene termina