KUC, KUC -OVDJE TIFLOLOŠKI MUZEJ, IZLOŽBA, 8. 6. – 10. 7. 2020.- 1. KAT DOMA KULTURE

U ponedjeljak 8. 6. u 12,00 sati otvorili smo izložbu gostujuću izložbu Tiflološkog muzeja naziva Kuc, kuc – ovdje Tiflološki muzej,  koja za cilj ima upoznati nas s radom i ciljevima tog posebnog muzeja.

Tiflološki muzej (www.tifloloskimuzej.hr) izuzetan je muzej, rijedak i u svjetskim razmjerima. Tradicija rada dugačka preko šest desetljeća zavređuje da se s njegovim djelovanjem i postignućima upozna što šira zajednica. Stoga je muzej pripremio izložbu kojom se i predstavlja, a koja slijedi sadržajni trag prve pokretne izložbe Tiflološkog muzeja iz davne 1956. godine koja je za cilj imala „..da se u masama stvori pravilan stav prema slijepima,…da se razbije nevjerica u radne mogućnosti slijepih“.

 Izložbenom prezentacijom želi se što široj publici, u svim krajevima Hrvatske predstaviti djelatnost muzeja. Izložba naglašava ulogu i značenje nesvakidašnjeg muzeja čija se specifičnost ogleda u sadržaju kojim se bavi, u sakupljenim zbirkama, izložbenoj aktivnosti te u pedagoškoj djelatnosti. Izložbenim panoima prezentiraju se vrijednosti muzeja, zajednica se upoznaje s postignućima slijepih osoba, promovira se tolerancija i razumijevanje prema pravima i osobnostima drugih i drugačijih osoba.

Autorica izložbe je muzejska pedagoginja savjetnica mr. sc. Željka Sušić.

Izložbu možete razgledati do 10. srpnja, a postavljena je na 1. katu Doma kulture.

 

Veselimo se vašem dolasku.