LJETNI SATI – (Rendez-vous au cinéma) – ULAZ BESPLATAN! – SRIJEDA, 16. 9. U 19, 30

LJETNI SATI

(Rendez-vous au cinéma)

ULAZ BESPLATAN!

SRIJEDA, 18. 9. U 19, 30

IZVORNO IME: L’heure d’été

REŽIJA: Olivier Assayas, 2007.

Trajanje: 103 min. (FR)

Scenarij: Olivier Assayas

Uloge: Juliette Binoche, Charles Berling, Jérémie Renier

NAPOMENA: NAJLJEPŠE MOLIMO SVE POSJETITELJE DA SE ZBOG SVOJE I OPĆE SIGURNOSTI PRIDRŽAVAJU PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.

 

Sadržaj:

   Uoči sedamdeset i petog rođendana Hélène u opuštenoj atmosferi obiteljskog imanja dočekuje djecu i unuke. Budući da joj zdravlje postaje sve lošije, želi riješiti pitanje budućnosti obiteljskog imanja i umjetničke baštine koju je naslijedila kao nećakinja poznatog slikara. Kuća je pravi mali muzej: slike Camille Corot, ploče Odilona Redona, namještaj Louis Majorelle i Josef Hoffmann, vaze Félixa Bracquemonda. Hélène je svoj život posvetila radu na potomstvu svog ujaka, slavnog slikara Paula Berthiera.

   Njezin sin Frédéric koji živi u blizini želi sve ostaviti kako jest ne razdvajajući predmete zbirke. Drugi brat Jérémie i sestra Adrienne imaju druge ideje, no oboje žive u inozemstvu i rijetko navraćaju u domovinu.

   New York Times 2017. objavio je popis od dvadeset i pet (najboljih)  filmova XXI. stoljeća, filmova koji bi – prema njima – trebali postati klasici. Ovaj film Oliviera Assayasa nalazi se na devetom mjestu.

https://www.imdb.com/title/tt0836700/?ref_=nm_flmg_wr_8