LJETO U MREŽI, 15. 7. u 17,00 sati i 9. 8. u 18,00 sati

 

DUGO TOPLO LJETO U MREŽI U DVORANI RELKOVIĆ UZ VRHUNSKA ANIMIRANA OSTVARENJA

  • Nacrtaj se u kinu jer Ljeto u Mreži donosi animirane hit filmove za djecu i odrasle! • Na repertoaru u našem kinu gledamo filmove Mala sirena te Ruben Brandt, kolekcionar

U najfjakastijem i vrelijem dijelu ljeta, 15. srpnja i 9. kolovoza, u sklopu Ljeta u Mreži gledamo vrhunska europska animirana ostvarenja i  Disneyev klasik žanra. Tako na velikom platnu gledamo dobitnika Grand Prixa ovogodišnjeg izdanja Animafesta, Ruben Brandt, kolekcionar, Milorada Krstića i svima dobro poznati klasik iz morskih dubina, Mala sirena, Rona Clementsa i Johna Muskera.

Priliku za putovanjem u morske dubine uz mnogima najdraži film djetinjstva, Mala sirena i njegovu nezaboravnu junakinju, hrabru sirenu Ariel, imaju nešto mlađi filmoljupci koji će sasvim sigurno uživati u priči o sireni prekrasnog glasa koja zbog ljubavi prema jednom ljudskom biću odlučuje zamijeniti svoje peraje za par ljudskih nogu. Film iz 1989. godine nagrađen dvama Oscarima (za najbolju glazbu i najbolju pjesmu) nastao je prema istoimenoj bajci Hansa Christiana Andersena, a priča o princezi i kćeri vladara oceana Tritona, koja napušta svoj idilični život ispunjen pjevanjem i lutanjem morskim dubinama zbog ljubavi prema princu kojeg spašava iz strašne oluje, i danas ostaje prepoznata kao jedna od rijetkih takve vrste u Disneyevim filmovima. Ariel je tako potpuno ostvaren ženski lik koji misli i djeluje nezavisno, čak i buntovno, umjesto da pasivno visi i čeka da sudbina odlučuje o njenom životu, što je čini vrlo suvremenom junakinjom i za generacije koje dolaze.

 

Prvi, ali iznimno uspješni, dugometražni animirani film slovenskog redatelja sa stalnom budimpeštanskom adresom, Milorada Krstića, Ruben Brandt, kolekcionar, duhoviti je vodič kroz duhovne sfere i pokušaje iscjeljenja umjetničkih duša i to uz pomoć krađe 13 poznatih i skupocjenih umjetničkih djela iz najpoznatijih muzeja svijeta, a sve u organizaciji uspješnog, ali i krajnje nesretnog psihijatra i iscjelitelja umjetničkih duša, doktora Rubena Brandta, pasioniranog kolekcionara koji od djetinjstva pati od neobičnih noćnih mora. Brandt sa svojom bandom umjetničkih znalaca i osjetljivih umjetničkih duša kreće tako u avanturu zbog koje će iz muzeja kao što su Louvre, Tate ili Ermitaž nestati neprocjenjive slike najvećih svjetskih majstora čiji motivi proganjaju ovog melankoličnog psihoanalitičara.

Ljeto u Mreži organizira Kino mreža uz financijsku potporu Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a u našem kinu u sjajnim animiranim ostvarenjima možete uživati 15. 7. u 17,00 sati  (Mala sirena) i 9. 8. u 18,00 sati (Ruben Brandt, kolekcionar).

ULAZ NA PROJEKCIJE JE BESPLATAN!

TRAILERI

Ruben Brandt, kolekcionar: https://www.youtube.com/watch?v=5dOZpivfNxw
Mala sirena: https://www.youtube.com/watch?v=ZGZX5-PAwR8