MILOU U SVIBNJU (Rendez-vous au cinéma)- ULAZ BESPLATAN! – UTORAK, 22. 9. U 19, 30

MILOU U SVIBNJU

(Rendez-vous au cinéma)

ULAZ BESPLATAN!

UTORAK, 22. 9. U 19, 30

IZVORNO IME: Milou en mai, 1990.

REŽIJA: Louis Malle1990.

TRAJANJE: 107 min. (FR)

Scenarij: Jean-Claude Carrière, Louis Malle

Uloge: Miou-Miou, Michel Piccoli, Michel Duchaussoy, Bruno Carette, François Berléand, Dominique Blanc

NAPOMENA: NAJLJEPŠE MOLIMO SVE POSJETITELJE DA SE ZBOG SVOJE I OPĆE SIGURNOSTI PRIDRŽAVAJU PROPISANIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA.

Sadržaj:

   Zabavna priča stavljena u pozadinu studentskih nemira u francuskoj 1968.

   Inspiriran Čehovom i Jeanom Renoirom, Malleov i Carrièreov komični “divertimento” kupa se u idili ekscentrične buržoaske obitelji na njihovom imanju u Bordeauxu, ignorirajući pritom studentske nemire u (ne tako) dalekom Parizu

   Jeann-Claude Carrière i ja smo bili u Parizu u svibnju ’68.”, podsjeća Louis Malle. „Tamo je bio i Miloš Forman, i dolazeći iz Praga gdje je svima dosadio socijalizam, bio je užasnut što studenti žele podići crvenu zastavu. No, za Jean-Clauda i mene, činilo se da je to vrhunac nadrealizma. Bilo je nešto u vezi s tim što je bilo jako zabavno. ”

   Malle nježno pokušava napraviti film o nesavršenim, ali zanimljivim ljudima, čija se dobrota istodobno ispituje podudarnošću javne i privatne krize. Ne učimo velike lekcije, ne dajemo velike izjave, ali do kraja filma proveli smo zanimljivo vrijeme s tim ljudima i bolje ih poznajemo. Što više možete tražiti od vikenda u zemlji ili bilo koje grupe ljudi? (Roger Ebert)

https://www.imdb.com/title/tt0097884/?ref_=nm_knf_t3