MUDRA SOVA I LUKAVA LISICA, 5. LET S GAVRANOM, 20. 11. U 10, 30 SATI

Mudra sova i lukava lisica

ČETVRTAK, 28. 11. U 10, 30 SATI (5. LET S GAVRANOM)

Lutkarski igrokaz
Autor: Miro Gavran
Glumci: Jakov Gavran, Luka Bjelica i Davor Kovač
Režija: Jakov Gavran
Glazba: Hana Huljić
Dramaturg: Hrvoje Seršić

Nakon prošlogodišnje uspješnice „Doktor od životinjica“, Dječja scene Teatra Gavran za ovu kazališnu sezonu priprema novi igrokaz „Mudra sova i lukava lisica“, čiji je autor Miro Gavran lektirni pisac za djecu i mlade, te hrvatski kandidat za međunarodnu nagradu ANDERSEN 2016., najznačajniju svjetsku nagradu za svjetsku književnost.

Autor lutaka i redatelj predstave je magistar glume i lutkarstva Jakov Gavran, dok je originalnu glazbu skladala Hana Huljić. U predstavi će nastupati diplomirani glumci – lutkari Luka Bjelica i Davor Kovač, koji su ovladali tehnikom lutkarskog zanata. Dramaturg na predstavi je sveučilišni profesor i doktor lutkarstva Hrvoje Seršić.

Priča ovog igrokaza je namijenjena djeci od 3 do 9 godina, događa se u šumi, a glavni junaci su šumske životinje , koje sve odreda imaju karakteristike ljudskih bića.U nježno edukativnoj predstavi djeca će se susresti s marljivom vjevericom čiju zimnicu ukrade lisica i koja uz pomoć mudre sove uspijeva povratiti svoje blago, ali i steći samopouzdanje koje je u životu nužno svakom živom biću.
Predstava je planirana za organizirane dolaske za koje molimo najavu najkasnije do 20. 11.
Predstava traje 35 minuta.