NEMIRNI 23.03. 19:30h (ZFF)

NEMIRNI 23.03. 19:30h (ZFF)

 

Ova moćna i uzbudljiva ljubavna drama svjetsku premijeru imala je u natjecateljskom programu prestižnog Festivala u Cannesu, a u glavne uloge tumače izvrsni francuski glumci Leïla Bekhti i Damien Bonnard. Kao i u dosadašnjim ostvarenjima (Izbezumljenost, Nakon ljubavi, Na putu) Lafosseova glavna preokupacija su pukotine u obiteljskim odnosima.

Restauratorica Leïla i slikar Damien duboko su zaljubljeni. No Damienov velik, glasan i nepredvidiv karakter sve je veći teret iscrpljenoj Leïli i njihovom mladom sinu, koji unatoč tome obožava svog spontanog i zabavnog tatu. Inspiriran autorovim iskustvom odrastanjem uz bipolarnog oca, Nemirni je intimna i autentična priča o kompleksnoj dinamici obitelji.

Joachim Lafosse cijenjeni je belgijski redatelj i scenarist poznat po ostvarenjima o kompleksnim i tabuiziranim temama. Film Izbezumljenost (2012.) premijerno je prikazan u programu Izvjestan pogled u Cannesu, gdje je Émilie Dequenne osvojila nagradu za najbolju glumicu. Bijeli vitezovi (2015.) Lafosseu su donijeli nagradu za najbolju režiju na San Sebastiánu, a pažnju kritike pobudio je i filmovima Nakon ljubavi (2016.) i Na putu (2018.).