OKUS LJUBAVI – PONEDJELJAK, 11. 3. U 19:30 – MJESEC FRANKOFONIJE

OKUS LJUBAVI

PONEDJELJAK, 11. 3. U 19:30

 

IZVORNO IME: La passion de Dodin Bouffant

REŽIJA: Tran Anh Hung

ULOGE: Juliette Binoche, Benoît Magimel, Emmanuel Salinger

ŽANR: romantična drama, povijesni

TRAJANJE FILMA: 135 min  

GODINA: 2023.

DRŽAVA: Francuska, Belgija

CIJENA ULAZNICE: 4, 00 EUR

DOBNA PREPORUKA: 15

 

SADRŽAJ FILMA:

Godina je 1885., a Eugenie (Juliette Binoche) je kuharica bez premca koja posljednjih dvadeset godina radi za slavnog gurmana Dodina (Benoît Magimel). Kako vrijeme prolazi, njihova strast prema gastronomiji te obostrano divljenje koje osjećaju jedno prema drugom pretvorilo se u romantičnu vezu. Zbog njihove sjajne kemije, svako sljedeće jelo koje Eugenie priprema ukusnije je i originalnije od prethodnog što izaziva zbunjenost čak i kod svjetski najpoznatijih kuhara. No, Eugenie iznimno cijeni svoju slobodu i nikada se zapravo nije željela udati za Dodina. I upravo će zbog toga Dodin odlučiti napraviti nešto što nikada prije nije: on će početi kuhati za nju.

Na prošlogodišnjem Cannesu Okus ljubavi je nominiran za nagradu Zlatna palma dok je redatelj i nagrađen. Film je bio i francuski kandidat za nagradu Oscar 2024.

 

Ulaznice možete rezervirati putem e-maila: domkulturenovagradiska@gmail.com, na br. telefona: 035/637-799, kupiti u tajništvu Doma kulture danom od 7,00 do 15,00 i na blagajni, sat vremena prije projekcije.

 

*Zadržavamo pravo izmjene termina