PONEDJELJAK, 27. 5. U 16:00 – ZBORNICA; U 19:00 – U ŠUMI, METASTAZE / UTORAK, 28. 5. U 16:00 – PUTUJUĆA ZEMLJA, TEREZA; U 19:00 – PLAŠITELJ KORMORANA, NEKA OSTANE MEĐU NAMA – MJESEC NAŠEG FILMA

ZBORNICA (2021., red. Sonja Tarokić, 126′) igrani

Suočena s restrikcijama školskog sistema te okružena obeshrabrenim učiteljima, nova i entuzijastična osnovnoškolska pedagogica Anamarija ulazi u vlastitu borbu s problematičnim profesorom povijesti, nesvjesna da upravo tim putem polako postaje sve sličnija kolegama u zbornici.

 

U ŠUMI (2020., red. Sara Grgurić, 17′) igrani

Saša i Filip putuju u Gorski kotar za vrijeme karantene. Saša napokon ima vremena razmisliti kako se zaista osjeća.

 

METASTAZE (2009., red. Branko Schmidt, 82′) igrani

Film prati sudbinu četvorice zagrebačkih kvartovskih prijatelja koji se nikako ne uspijevaju uklopiti u društvo. Filip je liječeni narkoman koji se nakon rehabilitacije vraća u staro društvo, sin jugoslavenskog oficira Dejo u sukobu je s kamatarima, Krpa je nasilnik opsjednut nogometom, a Kizo alkoholičar.

 

PUTUJUĆA ZEMLJA (2016., red. Ivan Bogdanov, Vesela Dančeva, 14′) animirani

Bila jednom jedna zemlja koja je putovala na leđima golemog konja sve dok je nisu uništile glupost i pohlepa. Od stare slave ostao je samo konjski rep i sjena nekada sretnog svijeta. No sjećanje na prošlost još uvijek živi i novo društvo se rađa. Hoće li se povijest ponoviti? Putujuća zemlja film je o srazu prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. To je fantastična bajka o potrazi za identitetom i slobodom.

 

TEREZA 37 (2020., red. Danilo Šerbedžija, 100′) igrani

Tereza ima 37 godina, živi u Splitu. Nakon nekoliko spontanih pobačaja saznaje kako postoji vjerojatnost da genetski nije kompatibilna sa svojim suprugom. Već duže osjeća pritisak okoline te započne preispitivati svoj rutinirani brak, što potakne niz događaja koji će joj promijeniti život, u duhu novostečene slobode i istine koja je samo njena.

 

PLAŠITELJ KORMORANA (1997., red. Branko Ištvančić, 30′) dokumentarni

Priča o neobičnu zanimanju plašitelja ptica u ribogojilištu koja je osvojila Grand Prix za najbolji film festivala Dani hrvatskog filma 1998. godine.

 

NEKA OSTANE MEĐU NAMA (2010., red. Rajko Grlić, 89′) igrani

Neka ostane među nama je zločesta, indiskretna zagrebačka priča o virovima erotske strasti ispod mirne, trome površine građanske svakidašnjice i običaja. O nečemu što se događa u boljim obiteljima i uglavnom pristojno prešujuće, ali nije zbog toga manje bolno. Upoznajemo dva brata, njihove supruge, ljubavnice i djecu koja pouzdano ne znaju tko im je otac. Sve se ovdje izmiješalo u dvostrukim životima, paralelnim vezama, u gorkoj i slatkoj priči o neumornom traganju za ljubavlju i srećom, o požudi koja nikada zapravo ne gasne i užasnim posljedicama koje možete izazvati ako se, makar i slučajno, nađete u tuđem krevetu.