RADIONICA SUVREMENOG PLESA ZA SREDNJOŠKOLCE

Radionica suvremenog plesa za srednjoškolce (veljača -lipanj)

*Ciklus radionica održavamo uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Nova Gradiška.

Radionica je zasnovana na pokretu i plesu. Uključivanjem plesa u kretanje razvija se kreativnost, sloboda, tjelesna i psihička stabilnost. U radu se koriste tehnike suvremenog i modernog plesa. Veliki dio radionice posvećen je improvizacijama i razvijanjem osobnog načina kretanja i izražavanja te na pronalazak svog osobnog tjelesnog izraza, razvijanje navike razgibavanja, održavanje tjelesne aktivnosti te osvješćivanje cijelog tijela.  Kako je povećan broj problema i bolesti uzrokovanih stresom, pogotovo kod mlađih osoba, na ovaj se način, uz svladavanje osnovnih tehnika suvremenog plesa, želi, kroz plesni izričaj I glazbu, omogućiti sudionicima fizičko i psihičko blagostanje koje ovaj oblik umjetnosti nudi.

Trajanje sata: 90 minuta

Radionice će se održavati jednom tjedno kroz tri mjeseca, u trajanju od 90 minuta. Krajnji proizvod radionica je plesna sekvenca koju izvode polaznici, a čija će se izvedba održati u Domu kulture povodom Dana Grada Nova Gradiška i za Novogradiško glazbeno ljeto.

Svi zainteresirani polaznici mogu se javiti na broj telefona 091 361 0500 i na mail tajnistvo@domkulture-ng.hr

Veselimo se novim plesnim doživljajima:)

BIOGRAFIJA voditeljice radionica

Nikica Viličić rođena je 1974. godine u Zagrebu. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja postaje član Studentskog eksperimentalnog kazališta (SEK) i sudjeluje u sedam plesnih predstava koreografkinje Mile Rackov te upisuje srednju Funkcionalnu glazbenu školu. Od tada nastavlja sudjelovati u plesnim i kazališnim projektima, kao izvođač, autor i koautor. Počinje voditi dramske radionice u Centru za kulturu Novi Zagreb 2008. godine. U sklopu centra ANZIP od 2009. godine vodi tečajeve suvremenog plesa te radionice plesa i pokreta za osobni rast i razvoj, a od 2012. pokreće Dramsko-plesni studio za djecu i mlade. Trenutno vodi radionice plesa i pokreta za osobni rast i razvoj, dramsko-plesne radionice, piše scenarije, koreografira i režira predstave te sinkronizira crtiće, a 2016. godine upisala je četverogodišnju edukaciju za psihoterapeuta plesom i pokretom prema standardima EADMT-a (Europsko udruženje za terapiju pokretom i plesom).