RUBY – TINEJDŽERICA KRAKEN – SINK. – ČETVRTAK, 29. 6. U 16:30 i PONEDJELJAK, 3. 7. U 16:30

RUBY – TINEJDŽERICA KRAKEN – SINK.

ČETVRTAK, 29. 6. U 16:30

PONEDJELJAK, 3. 7. U 16:30

 

IZVORNO IME: Ruby Gillman – Teenage Kraken

REŽIJA: Kirk DeMicco

ULOGE: Mia Melder. Jasna Palić Picukarić, Ronald Žlabur, Mirela Brekalo Popović, Frano Mašković, Mia Krajcar, Ozren Grabarić, Nina Ivančić, Leon Žilavi, Ruben Carović.

ŽANR: animirani

TRAJANJE FILMA: 90 min  

GODINA: 2023.

DRŽAVA: SAD

CIJENA ULAZNICE: 4, 00 EUR (30, 14 KN)

 

SADRŽAJ FILMA:

Ovog ljeta, Dream Works Animation zaranja u turbulentne vode srednje škole s urnebesnom, iskrenom akcijskom komedijom o sramežljivoj tinejdžerici koja otkriva da je dio legendarne kraljevske loze mitskih morskih čudovišta i da je njena sudbina, u dubinama oceana, veća nego što je ikada sanjala.

Simpatična, neobična šesnaestogodišnja Ruby Gillman (Lana Condor, To All the Boys I’ve Loved Before) očajnički se želi uklopiti u Oceanside srednju školu, ali uglavnom se samo osjeća nevidljivo.

Daje poduku iz matematike svojoj simpatiji, skejteru (Jaboukie Young-White, Ralf Brakes The Internet), koji joj se, čini se, divi samo zbog njene neobične kože, a spriječena je da se druži s kul klincima na plaži zbog svoje previše zaštitnički nestrojene supermame (nominirana za Oskara Toni Collette) koja je zabranila Ruby da ikad ulazi u vodu.

Ali kada prekrši mamino pravilo br. 1, Ruby će otkriti da je izravni potomak ratničkih kraljica Kraken i da joj je suđeno da naslijedi prijestolje od svoje bake zapovjednice (dobitnica Oskara, Jane Fonda), kraljice ratnika Sedam Mora.

Krakeni su se zakleli da će štititi oceane svijeta od uzaludnih sirena željnih moći koje se stoljećima bore s Krakenima. Ali, postoji jedan veliki problem s tim: lijepa, popularna nova djevojka u školi Chelsea (dobitnica Emmya, Annie Murphy) slučajno je sirena. Ruby će naposljetku morati prigrliti ono što jest i učiniti sve kako bi zaštitila one koje najviše voli.

 

Ulaznice možete rezervirati putem e-maila: domkulturenovagradiska@gmail.com, na br. telefona: 035/637-799, kupiti u tajništvu Učilišta radnim danom od 7,00 do 15,00 i na blagajni, sat vremena prije projekcije.

 

*Zadržavamo pravo izmjene termina