TRIO 1887 – koncert klasične glazbe – PETAK, 29. 9. U 19:30 – DOM KULTURE – ULAZ JE SLOBODAN

KONCERT KLASIČNE GLAZBE – TRIO 1887 U DOMU KULTURE

TRIO 1887

PETAK, 29. 9. U 19:30

DOM KULTURE – ULAZ JE SLOBODAN

 

S osobitim veseljem najavljujemo Trio 1887, sastavljen od vrhunskih glazbenika (Petra Gilming – klavir, Sho Akamatsu – violina i Branimir Pustički – violončelo) koji će nam se predstaviti koncertom u Domu kulture, 29. rujna s početkom u 19:30 sati.

Ulaz je slobodan.

 

Trio 1887 osnovali su 2015. godine pijanistica Petra Gilming, violinist Sho Akamatsu i violončelist Branimir Pustički, diplomanti zagrebačke Muzičke Akademije različitih generacija. Svoja bogata individualna iskustva i uspjehe poput nagrada na inozemnim natjecanjima (Pietra Ligure, Moncalieri, Pinerolo Italija; Huml, Hrvatska; Novosibirsk, Rusija; J. Brahms, Austrija; W. Lutoslawski, Poljska), nastupa sa domaćim i stranim orkestrima ili u komornom partnerstvu sa cijenjenim domaćim i inozemnim umjetnicima uspješno su pretočili u zajedničko muziciranje te već prvim nastupom ostvaruju značajan uspjeh. Na četvrtom nacionalnom natjecanju “Papandopulo” održanom u Zagrebu koncem 2015. godine osvajaju prvu nagradu i sve specijalne nagrade. Od tad Trio 1887 nastupa na renomiranim podijima i festivalima diljem Hrvatske, poput Osorskih glazbenih večeri, Kneževog dvora u Dubrovniku, Vukovarskog festivala komorne glazbe ili Dana Milka Kelemena.

 

Koncert se održava u organizaciji Doma kulture Nova Gradiška i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija RH i Grada Nova Gradiška.