UBOGA STVORENJA – PETAK, 19. 1. U 19:30 i PONEDJELJAK, 22. 1. U 16:30

UBOGA STVORENJA

PETAK, 19. 1. U 19:30

PONEDJELJAK, 22. 1. U 16:30

 

IZVORNO IME: Poor Things

REŽIJA: Yorgos Lanthimos 

ULOGE: Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe

ŽANR: romansa, znanstvena fantastika

TRAJANJE FILMA: 141 min  

GODINA: 2024.

DRŽAVA: SAD

CIJENA ULAZNICE: 4, 00 EUR

DOBNA PREPORUKA: 12

 

SADRŽAJ FILMA:

Redatelj Yorgos Lanthimos i glumačka zvijezda i dobitnica Oscara – Emma Stone pozivaju vas da sudjelujete u fantastičnoj evoluciji Belle Baxter (Emma Stone), mlade žene koju je s ruba smrti vratio u život briljantni, odvažni znanstvenik dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Film je temeljen na romanu škotskog pisca Alasdaira Graya i jedan je od filmova koji snažno pretendira za najvažnije filmske nagrade.

Priča o mlado ženi koju je vratio u život briljantni i neortodoksni znanstvenik dr. Godwin Baxter. Pod Baxterovom zaštitom, Bella je željna učenja. Gladna svjetovnosti koja joj nedostaje, Bella odlučuje istražiti svijet i bježi s Duncanom Wedderburnom (Mark Ruffalo), uglađenim i razvratnim odvjetnikom, u vrtložnu avanturu po kontinentima. Slobodna od predrasuda svog vremena, Bella ostaje postojana u svojoj namjeri i zalaže se za jednakost i seksualno oslobođenje.

 

Ulaznice možete rezervirati putem e-maila: domkulturenovagradiska@gmail.com, na br. telefona: 035/637-799, kupiti u tajništvu Doma kulture danom od 7,00 do 15,00 i na blagajni, sat vremena prije projekcije.

 

*Zadržavamo pravo izmjene termina