USPJEŠNA MANIFESTACIJA LICA IZA SLIKOVNICA U DOMU KULTURE

USPJEŠNA MANIFESTACIJA LICA IZA SLIKOVNICA U DOMU KULTURE

U srijedu 3. svibnja Dom kulture bio je domaćin hvalevrijedne dječje manifestacije „Lica iza slikovnica“ pokrenute 2021. godine u organizaciji POU „Matija Antun Relković“.

Predstavljanja slikovnica i likovne radionice održane su u Učilišta i Gradskom parku uz igre na otvorenom. U programu je sudjelovalo više od 100 djece Dječjeg vrtića Nova Gradiška sa svojim odgajateljicama, učenici 5. razreda OŠ „Mato Lovrak“ u pratnji nastavnice Natalije Golovrški te učenici 4. razreda OŠ Ljudevita Gaja u pratnji učiteljice Valentine Brkanac.

Mnoštvo edukativnog sadržaja za djecu priredile su poznate i nagrađivane umjetnice, ilustratorice i književnice: Agata Lučić, Ana Dobričić, Lana Momirski, Vendi Vernić i Nikolina Manojlović Vračar. Program festivala zaista je  bio bogat, predstavljene su nove slikovnice koje su pratile zanimljive i poučne likovne radionice. Bilo je tu pripovijedanja, čitanja, crtanja, razgovora, pjesme i puno smijeha i zabave.

Ovakvim susretima potiče se kultura čitanja od najranije dobi, razvija kreativna pismenost, vizualna kultura kao i važnost odabira i upoznavanja s dječjom knjigom i autorima.

Program je održan uz potporu Ministarstva kulture i medija RH i Grada Nova Gradiška.