ZAGREBAČKI KOMORNI ORKESTAR – KONCERT – SUBOTA, 1. 7. U 20:00 – CRKVA SVETE TEREZIJE AVILSKE

ZAGREBAČKI KOMORNI ORKESTAR

SUBOTA, 1. 7. U 20:00

CRKVA SVETE TEREZIJE AVILSKE

ULAZ JE SLOBODAN

 

VOLIM LJETO I KULTURU

 

Dragi prijatelji glazbene umjetnosti,

s velikim veseljem najavljujemo Zagrebački komorni orkestar, sastavljen od vrhunskih glazbenika koji će nam se predstaviti koncertom u Crkvi svete Terezije Avilske, 1. srpnja s početkom u 20:00 sati. Izvodeći baroknu, klasičnu i suvremenu glazbu žele široj publici predstaviti bogatstvo i ljepotu ozbilnjih nota.

 

Kroz međunarodni Festival Musica Maxima te brojne koncerte i gostovanja, Zagrebački komorni orkestar sa svojim prijateljima glazbenicima iz cijelog svijeta pokušava dodatno potaknuti ljubav prema klasičnoj glazbi. Zagrebački violinisti, Mladen Dervenkar i Marko Mađarić, okupili su 2004. petnaest mladih vrhunski obrazovanih gudača s Muzičke akademije u Zagrebu i nanovo pokrenuli Zagrebački komorni orkestar koji je Rudolf Matz okupio još davne 1937. godine s idejom da nastave tradiciju zagrebačke violinističke škole.

Orkestru su značajno doprinijeli i dosadašnji voditelji Diane Pascal, Tonko Ninić i Orest Shourgot. Posebnu važnost za ZKO ima i trajna suradnja i prijateljstvo s ruskim virtuozom Maximom Fedotovim, koji je od samog početka djelovanja orkestra počasni voditelj, a od 2009. godine i umjetnički direktor međunarodnog festivala Musica Maxima u organizaciji Zagrebačkog komornog orkestra.

 

Manifestaciju Volim ljeto i kulturu organizira Pučko otvoreno učilište “M. A. Relković” Nova Gradiška u partnerstvu s Turističkom zajednicom Grada Nova Gradiška.

 

Program je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Nova Gradiška, HAVC-a i Turističke zajednice Grada Nova Gradiška.

 

 

PROGRAM:

  1. A. Mozart: Divertimento K-137 u B duru

      Andante-Allegro di molto – Allegro assai

 

  1. Dvorak: Slavenski ples op 72 br 2

 

  1. Vivaldi: Koncert za dvije violine u a molu RV 522

      Allegro – Larghetto e Spiritoso -Allegro 

      Petromila Marica Jakas, Lara Rimac violine 

 

  1. Brahms: Madžarski ples No 5 

 

  1. Brahms: Madžarski ples No 1

    Noami Konforta violina 

 

  1. Grieg: Holberg suite

     Praeludium-Sarabande -Gavotte -Air -Rigaudon